Matematik

Bestem konstanten a.

22. september 2014 af SafaaMustafa (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved: 

F(x)=ax2-4x-10

Grafen for f er en parabel, som har toppunkt i T (-2,-6)

Bestem konstanten a. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Pas på med at forveksle F(x) og f(x) idet F(x) er en stamfunktion til f(x). Jeg tror også, du mener, at funktionen skal være givet ved f(x) = ax2-4x-10 

Benyt at toppunktets x-koordinat er givet ved xTP = -b/2a 

Løs derfor ligningen -2 = -(-4)/2a 


Svar #2
22. september 2014 af SafaaMustafa (Slettet)

Det var det jeg mente, og tak for hjælpen. :-)


Skriv et svar til: Bestem konstanten a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.