Matematik

Ligninger

22. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan regner jeg denne her ligning ud ?

x(1+0,03)5=15.766,13 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af mathon

                   x(1+0,03)5=15.766,13 

                   x·(1,03)5 = 15.766,13 

                   x=\frac{15.766,13}{1,03^5}


Svar #2
22. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Hvordan er det jeg regner ud ?


Svar #3
22. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

Hvordan regner jeg det sidste ud du har skrevet? Skal nemlig finden en startværdi 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2014 af mathon

Brug din lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

1,035 = 1,03*1,03*1,03*1,03*1,03

Dette kan du regne ud på den tunge måde ved at starte forfra og gange 1,03 på 4 gange.

En anden måde er at starte med 1,03*1,03 og så gange resultatet med sig selv og til sidst med 1,03. Det er lidt hurtigere.


Svar #6
22. september 2014 af Esbjerg29 (Slettet)

og når jeg har sagt 1,03*1,03*1,03*1,03*1,03 skal jeg så dividere det med de 15.766,13 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

Nej omvendt. Divider 15.766,15 med det tal, du har fundet.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2014 af mathon

Nu får du en hjælpende hånd
                                                    x=\frac{15.766,13}{1,03^5}=13.600


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.