Fysik

Sammenhæng mellem tyngdekraften.

22. september 2014 af aee4bd941f8b4d9e39210c06c44fcb71 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogle der kan forklare mig hvad sammenhængen mellem tyngdekraft, gravitation og massetiltrækning er?

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af mathon

Gravitationsloven siger
                                              F=G\cdot \frac{m_1\cdot m_2}{r^2}

     hvor tiltrækningen mellem masserne er lige store.

Er der tale om massetiltrækning mellem Jorden med Massen M og en genstand med massen m
haves
                                              F=G\cdot \frac{m\cdot M}{r^2}=m\cdot G\cdot \frac{M}{r^2}

Er der tale om et legeme tær på Jorden overflade haves

              F=m\cdot \left (6,67259\cdot 10^{-11}\; \frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \frac{5,976\cdot 10^{24} \; kg }{\left (6368\cdot 10^{3\; m} \right )^2}

                                              F=m\cdot \left ( 9,82\; \frac{m}{s^2} \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2014 af mathon

tæt på Jordens overflade


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2014 af mathon

F=m\cdot \left (6,67259\cdot 10^{-11}\; \frac{m^3}{kg\cdot s^2} \right )\cdot \frac{5,976\cdot 10^{24} \; kg }{\left (6368\cdot 10^{3} \; m\right )^2}


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Tre ord for det samme


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Nysgerrig:

Hvilken konstant, skrevet hexadecimalt, dækker dit "navn" over ?

d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem tyngdekraften.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.