Matematik

spørgsmål ang stamfunktion

22. september 2014 af boelle85 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle spørgsmål ang stamfunktion

f3(x)=-\frac{3}{x^{2}}

Så laver jeg  den om til

-3*x^{-2}
og bruger formlen

-3*x^{-2}\int x^{n}dx=\frac{x^{n+1}}{(n+1)}+k

og får

\frac{3}{x}

Men nu har jeg fået en, der hedder

-\frac{5}{x^8}

og den kan vel løses på samme måde? men i facit gir den \frac{5}{7}x^{-7}


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2014 af peter lind

Det er korrekt at du skal bruge samme formel og den giver også det facit, som du angiver. Hvad har du gjort ?


Svar #2
22. september 2014 af boelle85 (Slettet)

Skal jeg bare bruge

\frac{1}{n+1}x^{n+1}?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2014 af peter lind

ja omskrivningen til negativ eksponent skal du også bruge


Svar #4
22. september 2014 af boelle85 (Slettet)

#1

-\frac{5}{x^{8}}=-5*x^{-8}=-5*\frac{x^{-7}}{-7}+k


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2014 af peter lind

Ja. Det er også det facit du angiver i #0.

Du kan ikke skrive

-5x-8 = -5*x-7/(-7) +k

Det skal være ∫-5x-8 = -5*x-7/(-7)  + k

og så bør du gøre det færdig ved at forkorte de minustegn ud


Svar #6
22. september 2014 af boelle85 (Slettet)

#5

Ja. Det er også det facit du angiver i #0.

Du kan ikke skrive

-5x-8 = -5*x-7/(-7) +k

Det skal være ∫-5x-8 = -5*x-7/(-7)  + k

og så bør du gøre det færdig ved at forkorte de minustegn ud

er nok ved at forkorte minustegn ud jeg går i stå:-)

\frac{x^{-7}}{-7}=\frac{-7}{x^7}?


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. september 2014 af peter lind

At forkorte minustegnet er da ikke at erstatte brøken med den omvendte. Du har endda angivet det endelige facit i #0


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2014 af mathon

               f_3(x)=-3\cdot \frac{1}{x^2} \; \; \; \; \; \; x\neq 0

                f{_{3}}^{'}(x)-3\cdot \frac{-1}{\left (x^{2} \right )^2}\cdot \left ( x^2 \right ){}'=-3\cdot \frac{-1}{x^{4} }\cdot 2x=\frac{6x}{x^4}=\frac{6}{x^3}


Svar #9
22. september 2014 af boelle85 (Slettet)

beregnet ved hjælp af cas

\frac{5}{7*x^7}

men facit gir

\frac{5}{7}x^{-7}


Brugbart svar (1)

Svar #10
22. september 2014 af peter lind

#9  Det er det samme. Der bruges blot reglen om fortegn i potenserne


Skriv et svar til: spørgsmål ang stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.