Kemi

Redoxreaktion afstemning

22. september 2014 af pingvin44 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at afstemme den her redoxreaktion. Så vidt jeg kan se rundt på studieportalen er der ingen, der har fået løst den. 

I-(aq) + Cr2O72-(aq) --> I2(s) + Cr3+(aq)      (sur opløsning)

Jeg er kommet frem til det her:

2I-(aq) + Cr2O72-(aq) --> I2(s) + 2 Cr3+(aq) 

OT for I-: -1*2 = -II
OT for Cr2O72-: +VI
OT for I2: 0 
OT for Cr3+: 2*3 = +VI

Og her kan jeg så ikke komme videre, da der ikke er sket et fald efter reduktionen af Cr....

Er der nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af mathon

                -1             +6                         0             +3
                 I- (aq)   +   Cr2O72- (aq)   -->   I2 (s)   +   Cr3+ (aq)

.
     op   ned   antal
I     1                6
Cr          3        2
.
afstemning af op- og nedgange:

                 6 I- (aq)   +   Cr2O72- (aq)   -->   3 I2 (s)   +   2 Cr3+ (aq)

afstemning af ladning:

                 6 I- (aq)   +   Cr2O72- (aq)   +   14 H+ (aq)  -->   3 I2 (s)   +   2 Cr3+ (aq)

afstemning af hydrogen:

                 6 I- (aq)   +   Cr2O72- (aq)   +   14 H+ (aq)  -->   3 I2 (s)   +   2 Cr3+ (aq)   +   7 H2O (l)

oxygen stemmer.


Svar #2
22. september 2014 af pingvin44 (Slettet)

Ahhhh tusind tusind tak! Troede, at man SKULLE afstemme om der er lige mange af atomerne på hver side inden man begyndte at lede efter OT og ladning. 

Tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af Heptan

#2 Det behøver man ikke, men det er ofte fornuftigt at gøre.

Din fejl er at du finder OT forkert: du skal ikke tage højde for hvor mange atomer der er af grundstoffet når du beregner OT, hvsi du forstår hvad jeg mener. OT for chrom i dichromat er +VI, og +III for chrom(III). Og OT = -I for iodid, uanset hvad koefficienterne er


Skriv et svar til: Redoxreaktion afstemning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.