Matematik

Andengradsligninger

22. september 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej kan i hjælpe mig jeg kan ikke finde ud at det lidt svært med brøker... og tak på forhånd 

Vedhæftet fil: andengradslingingen.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er

        (1/2)x2 + (1/2)x = 1 .

Saml alle led på venstre side. Gang ligningen med 2 på hver side, og løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

\frac{1}{2}x^2 + \frac{1}{2}x = 1 \Leftrightarrow \frac{1}{2}x^2+\frac{1}{2}x-1=0

Benyt,

d = b2 - 4ac

x = (-b ± √(b2 - 4ac)) / 2a


Svar #3
22. september 2014 af Karare

tak har lavet den tusind tak :))))))


Svar #4
22. september 2014 af Karare

men jeg har en til som er farlige  hehe ved ikke  hvordan gøre jeg med kan i give mig step tak ... 

x2-3 kvadratrod 3x+6=0

Vedhæftet fil:andndnadnandnadonasdf.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du må mene

        x2 - (3√3)x + 6 = 0 .

Beregn diskriminanten og benyt så rodformlen.


Svar #6
22. september 2014 af Karare

ok to sec hvordan løser jeg  - (3√3)x  citat 5 


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der skal ikke løses - (3√3)x . beregn diskriminanten for 2.-gradsligningen med a = 1, b = - (3√3) , c = 6 .

        d = b2 - 4·a·c .


Svar #8
22. september 2014 af Karare

d= - (3√3) i anden -4*1*6 

kære ven problemt er at jeg ved ikke hvordan jeg gøre - (3√3)  til et rigtigt tal  du må ikke være sur ok ... :( tak på forhånd ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

        d = (-3√3)2 - 4·1·6 = 32·(√3)2 - 24 = 9·3 - 24 = 27 - 24 = 3 .


Svar #10
22. september 2014 af Karare

er diskrimanten 3 


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, d er diskriminanten.


Svar #12
22. september 2014 af Karare

men er vi egne om at det x i anden der en potens og ikke - (3√3) der har i anden 


Svar #13
22. september 2014 af Karare

ohhh nej det mig der er forvirret undskyld det er ritgtigt - (3√3)  fordi det er b 


Svar #14
22. september 2014 af Karare

men nu skal jeg finde x 1 og x2 

hvordan skrive jeg - (3√3) +- kvadratrod af 3 divider med 2*1


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, så er rødderne

        x = (3√3 ± √3) / 2 , dvs.

        x1 = 4·(√3) / 2 = ...

        x2 = 2·(√3) / 2 = ...


Svar #16
22. september 2014 af Karare

x1 =4,89

og x2 =2,44

:(


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, det er ikke korrekt. Skriv først de eksakte løsninger på reduceret form. Kvadratroden går kun over tallet 3, ikke over 2 i nævneren.


Svar #18
22. september 2014 af Karare

ok svaret er kvadratrod 3 og 2 kvadratrod 3 


Svar #19
22. september 2014 af Karare

ved ikke er det rigtigt svare ..


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

 Ja, det er korrekt.    x1 = √3   ,   x2 = 2√3 .


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.