Matematik

Finde tangents ligning for: f(x) = x^3 − 3x^2 + 2x +1.

22. september 2014 af Lucas191196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x^3 − 3x^2 + 2x +1.

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (2; f(2)) (denne tangent kaldes l)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f(2) og f '(2) og indsæt talværdierne i tangentligningen med x0 = 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2014 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
22. september 2014 af Lucas191196 (Slettet)

Får den til -2x+5, kan det være rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej det er ikke korrekt. Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #5
22. september 2014 af Lucas191196 (Slettet)

Her


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har ikke differentieret f(x) korrekt.

        f(x) = x3 -3x2 + 2x + 1 .

Differentier hvert led i polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af mathon

                 f '(x) = 3·x3-1  -  3 · 2 ·x2-1  +  2 · 1 · x1-1  +  0


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

.


Svar #9
22. september 2014 af Lucas191196 (Slettet)

Det vil så sige 4x-7?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej. Start med at beregne den afledede f '(x). Indsæt så x = 2 til beregning af f '(2) .


Svar #11
22. september 2014 af Lucas191196 (Slettet)

2x-3


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2014 af mathon

               f '(x) = 3·x3-1  -  3 · 2 ·x2-1  +  2 · 1 · x1-1  +  0

               f '(x) = 3x-  6x  +  2

                        f '(2) = 3·2-  6·2  +  2           f(2) = 23 − 3·22 + 2•2 + 1

 .

                         y=\color{Red} {f \mathbf {{\, }'(x_o)}}\cdot (x-x_o)+f(x_o)


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Skriv tangentligningen på formen   y = ax + b .


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. september 2014 af mathon

med
                  a = f '(2)


Skriv et svar til: Finde tangents ligning for: f(x) = x^3 − 3x^2 + 2x +1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.