Fysik

tryk og opdrift

22. september 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber nogen der kan hjælpe mig med denne opgave

Den samlede masse af platformen med bil og tilhørende stempel er 1800kg. Beregn størrelsen af den kraft, som man skal påvirke det lille stempel med for at løfte platformen (se fig. som bilag) hvad svrer denne kraft til i kg.

Tak på forhånd


Svar #1
22. september 2014 af HomeWorkk (Slettet)

her er figuren

Vedhæftet fil:fy....png

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at trykket er kraft pr fladeareal. Der skal da gælde

         |F1| / A1 ≥ |F2| / A2 ,

dvs

        |F1| / d12 ≥ |F2| / d22


Svar #3
22. september 2014 af HomeWorkk (Slettet)

forstår ikke helt formlen

skal jeg isolere F_1 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, du skal jo beregne størrelsen af F1 . Man kender størrelsen af F2 = m·g .


Svar #5
22. september 2014 af HomeWorkk (Slettet)

men forstår hellere ikke hvorfor du har sat d i anden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det skyldes, at arealerne jo er proportionale med kvadraterne på diametrene

         A1 = (π/4)·d12   og A2 = (π/4)·d22 


Skriv et svar til: tryk og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.