Matematik

Find x, x+a•x=4

22. september 2014 af Martin233 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg vil gerne have hjælp til denne, wofram aplha siger det er x= 4/a+1  

Kan ikke rigtig se hvordan den kan komme frem til det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sæt uden for parentes

        x·(1+a) = 4

Isoler x ved at dividere med (1+a) på hver side.

Der skal parentes omkring (a+1) i dit udtryk til sidst.


Skriv et svar til: Find x, x+a•x=4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.