Matematik

Tredjegradspolynomium

22. september 2014 af Sorteæble (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej en der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Har ikke rigtig nogen ide.

Vedhæftet fil: opgave 2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Et 3.-gradspolynomium med rødderne r1, r2 og r3 har formen

        p(z) = a·(z - r1)·(z - r2)·(z - r3)

Benyt så den ekstra betingelse p(0) = w til at bestemme a.

Konstanterne x2 og x1 har sikkert værdier, der afhænger af dit studienummer.


Svar #2
23. september 2014 af Sorteæble (Slettet)

Er dette så korrekt?

Vedhæftet fil:IMAG0984.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Der gælder jo ikke, at p(0) = a . Du kan vel også hurtigt se, at for dit fundne polynomium er p(0) = -360 og ikke det ønskede -12 .


Svar #4
23. september 2014 af Sorteæble (Slettet)

Hvordan kan a så bestemmes? Troede det var en værdi man selv kunne vælge og forstår ikke helt hvordan a kan findes ved at sætte p(0) = w


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

I din opgave skal der gælde p(0) = -12 . Man har så

        p(z) = a·(z -1-2i)·(z-1+2i)·(z-10)

               = a·(z2 -2z +5)·(z-10)

               = a·(z3 -12z2 +25z-50)

og bestem så a ud fra betingelsen   p(0) = -12 .


Svar #6
24. september 2014 af Sorteæble (Slettet)

^Vil det så blive:

p(0)=(0^3-12*0^2+25*0-50)

p(0)=-50a

p(0)=d=12=-50a

-12/-50=a

er dette rigtigt og hvad skal man så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6. Du mangler en faktor a i den første ligning, og du sjusker med fortegnene, da p(0) = -12, men du ender med det rigtige resultat. Det skal så renses for fortegn og forkortes eller skrives som eksakt decimaltal.

Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.