Matematik

Hjælp!

22. september 2014 af MimaMoma (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Opgaven; den kugleformede beholder vejer 3537 g med luft i.
Atmosfærisk luft har en massefyld på 0,0013 g/cm3.
Hvad vejer beholderen, når den er pumpet helt tom?

Hvad skal man gøre?


Her kan i se den: http://tinypic.com/view.php?pic=fjfbkx&s=8#.VCBnNdkazCQ
(Opg 19)

Tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2014 af mathon

Beholderen har i lufttom tilstand massen:

                  m{_{kugle}}^{lufttom}= \left( \underset{totalmasse}{3537\; g} \right )\underset{masse\; af\; luft}{-\left ( \frac{4\pi }{3}\cdot R^{3} \right )\cdot \left ( 0,0013\; \frac{g}{cm^3} \right )}

       når R er kuglens radius.


Svar #2
23. september 2014 af MimaMoma (Slettet)

Hvordan regner jeg sidste parentes ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af Soeffi

Så vidt jeg kan se af opgaveteksten fra linket er indre diameter af kuglen lig med 40 cm. Den oplysning mangler i ovenstående formulering.


Svar #4
23. september 2014 af MimaMoma (Slettet)

Okay, men hvordan regner man sidste parentes ud?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af Soeffi

Du har formlen: masse af kugle = masse af kugle med luft minus masse af luft:...

m= 3537\; g -\left ( \frac{4\pi }{3}\cdot R^{3} \right )\cdot \left ( 0,0013\; \frac{g}{cm^3} \right )

...hvor masse regnes i gram og længde i cm.

Da radius for kuglens indre er 40 cm divideret med 2 fås:

m= 3537\; g-\left ( \frac{4\pi }{3}\cdot (20cm)^{3} \right )\cdot \left ( 0,0013\; \frac{g}{cm^3} \right )=...


Svar #6
23. september 2014 af MimaMoma (Slettet)

Ok tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2014 af mathon

eller

                      m= 3537\; g -\left ( \frac{\pi }{6}\cdot D^{3} \right )\cdot \left ( 0,0013\; \frac{g}{cm^3} \right )

                      m= 3537\; g -\left ( \frac{\pi }{6}\cdot \left (40\; cm \right )^{3} \right )\cdot \left ( 0,0013\; \frac{g}{cm^3} \right )
                   


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.