Matematik

matematik hjælp!!!!!!!!

22. september 2014 af nora111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f oplyses at f(2)= 5 og f´(2) = -4
 a) bestem en ligning for tangenten  for grafen af f i punkter (2,f(2))

please hjælp, !

hvad skal jeg gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Indsæt værdierne i tangentligningen.

Svar #2
22. september 2014 af nora111 (Slettet)

hvordan ?

er lidt forvirret for hvilke tal jeg skal bruge


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2014 af mathon

tangentligning i (2,5):
                                          y=-4\cdot x+b

                                          5=-4\cdot 2+b              hvoraf  b  beregnes

                                     


Svar #4
22. september 2014 af nora111 (Slettet)

er b så bare -8


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej

Svar #6
22. september 2014 af nora111 (Slettet)

jeg kan godt se princippet i det han gøre, men hvordan finder man så b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Løs ligningen

        5 = -8 + b

Eller indsæt de kendte værdier i tangentligningen

         y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

            = -4 · (x - 2) + 5

            = - 4x -4·(-2) + 5

            = ...


Svar #8
22. september 2014 af nora111 (Slettet)

nå okay mange tak!


Skriv et svar til: matematik hjælp!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.