Matematik

matematik

22. september 2014 af Karare - Niveau: 10. klasse

Hej venner er der nogen der kan hjælpe mig i den her ligningen ........

Vigtigt 

Vink: Sæt henholdsvis x2 = z

Vedhæftet fil: asifhisahflsiajfslihjf.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt vinket. Der er så tale om at løse en 2.-gradsligning i z :

        z2 - z - 12 = 0  ,  z = x2 .


Svar #2
22. september 2014 af Karare

Hen igen men det er kun til X i anden og ikke  x i fjerde vil jeg nok mene du må gerne rette mig hvis det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den oprindelige ligning var

        x4 - x2 -12 = 0

og sætter man z = x2 , får ligningen så formen

        z2 - z - 12 = 0

som er en 2.-gradsligning i z, som man let kan løse.


Svar #4
22. september 2014 af Karare

tak det er rigtigt er svaret ikke så x 4 og x -3 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Det er jo ligningen i z, du har løst. Du skal benytte z = x2 til at bestemme x i den oprindelige ligning.


Svar #6
22. september 2014 af Karare

wow hvordan gøre jeg lad være med at sige at der er en metode i andengradsligningen om z det har jeg aldrig lært om ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er helt uforståeligt, hvad du skriver.


Svar #8
22. september 2014 af Karare

kære ven jeg spørger dig om er der noget der hedder andengradsligningens metoden for z.


Svar #9
22. september 2014 af Karare

ok lad os lige tage den sammen så jeg kan forstår det og lære det og tak på forhånd ,,,


Svar #10
22. september 2014 af Karare

er du der 

:)


Svar #11
22. september 2014 af Karare

hvad sker der 


Svar #12
22. september 2014 af Karare

wow det ser ud til du ikke vil hjælpe mig mere men tak skal du have ...


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Andengradsligningen hedder

        z2 - z - 12 = 0

og den har du jo allerede løst. Det er så z = 4 eller z = -3 . Du skal så oversætte tilbage med at z = x2 , dvs du skal så løse de to ligninger

        x2 = 4    og   x2 = -3

hver for sig.

Du må lige lære at væbne dig med lidt tålmodighed. Du er ikke det eneste punkt i universet, hvoromkring alting drejer sig.


Svar #14
22. september 2014 af Karare

hvad gøre jeg så med de her to ligninger .. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

2.-gradsligningen x2 = 4 har to løsninger.

2.-gradsligningen x2 = -3 har ingen reelle løsninger.


Svar #16
22. september 2014 af Karare

jeg går ud fra at det er svaret ..


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du skal jo så finde løsningerne. Lidt skal du vel lave selv?


Svar #18
22. september 2014 af Karare

ja det er rigtigt hvad du siger men der ser forvirret ud siger det bare :EeE


Svar #19
22. september 2014 af Karare

jeg har siddet cirka i lang tid og har ondt i hovdet undskyld du har hjulpet mig meget. ved godt spørger for meget.. 


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Hvad har du problemer med nu? Du skal løse hver af de to ligninger i #15.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.