Matematik

Logaritmer

23. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kan bevise denne regneregel? :) 
ln(ax) = x ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af Stats

Du mener vel ln(ax) = x ln(a)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2014 af Stats

Hvis du må bruge de øvrige regneregler så

\ln(a^x)=x\ln(a)

\ln(\underbrace{a\cdot a \cdot a \cdots a}_{x \ gange})   
Regneregelen om
\ln(b)+\ln(a)=\ln(b\cdot a)
Anvendes

\underbrace{\ln(a)+\ln(a)+...+\ln(a)}_{x \ gange}=x\cdot \ln(a)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
23. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Ja, præcis! Tusind tak for hjælpen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2014 af mathon

#2 gælder kun når  a  er hel.
    
             generelt:
                               ax er defineret
                                                         ax = ex·ln(a)    a > 0      som ved logaritmering
                                 giver
                                                         ln(ax) = ln((ex)ln(a)) = ln(a)·ln(ex) = ln(a)·x·ln(e) = x·ln(a)

                                                        
        
                                      
                  


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af mathon

  Rettelse
                  #4's første linje skal være
                         #2 gælder kun når  x  er hel


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.