Matematik

Potenssammenhænge

23. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har lige to spørgsmål til potenssammenhænge:

1) Jeg skal bestemme hvor mange procent blodetsomløbstid er længere for en person A, som vejer dobbelt så meget som B. Jeg har fået oplyst følgende:
y=17,4*x^0,25 
y= omløbstiden i sek og X=kropsvægt i kg


2) Jeg har vedhæftet min opgave (så man kan se tabellen). 
er dette korrekt:
a)
y= 16,2641730839*x^2,98064082065
a=2,980  og b =16,269

b) hvordan løser man denne? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af mathon

Du har
                                y=17,4\cdot x^{0,25}
og dermed
                                \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^{0,25}

Nu er
              x2 = 2·x1  (dobbelt vægt)

                                \frac{y_2}{y_1}=\left (\frac{2x_1}{x_1} \right )^{0,25}

                                \frac{y_2}{y_1}=2^{0,25}

                               
Længere omløbstid:
                                               y_2-y_1

relativt længere omløbstid:
                                                \frac{y_2-y_1}{y_1}=\frac{y_2}{y_1}-1=2^{0,25}-1

relativt længere omløbstid
i procent:
                                                p=\left (\frac{y_2-y_1}{y_1} \right )\cdot 100 =\left (2^{0,25} -1 \right )\cdot 100
                                                    

.......................
samme type, som du havde i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1405239

            


Skriv et svar til: Potenssammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.