Matematik

Differentialregning

23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der siger:
Bestem det andengradspolynomium f(x)=4x2+px+q, der har rødderne xog x2, når a) x=1/2, x=1 og b) x=-1/4, x=1

Tak på forhånd!!

Kh Natascha


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af mathon

Du anvender faktoriseringsreglen:

        når α og β er nulpunkter/rødder i andengradspolynomiet
                             ax2 + bx + c
gælder
                             ax2 + bx + c   =  a·(x - α)·(x - β)


Svar #2
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Kan du prøve at skrive tallene fra opgaven ind i ligningen?:) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af mathon

I anvendelse:

a)

        når 1/2 og 1 er nulpunkter/rødder i andengradspolynomiet
                             4x2 + px + q
gælder
                             4x2 + px + q   =  4 · (x - (1/2)) · (x - 1)


Svar #4
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Er svaret så 4x2-1,5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af mathon

      Nej - multiplicer parenteserne rigtigt.


Svar #6
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

4x2-1/2x+0,5?

skal den faktoriseres mere?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2014 af mathon

         4x2 + px + q    =   4 · (x - (1/2)) · (x - 1)   =   4 · [x2 - x - (1/2)x + (1/2)]  =  4 · (x2 - (3/2)x + (1/2)) =

                                                  4x2 - 6x + 2

.

Prøv nu b)


Svar #8
23. september 2014 af AngelzNight22 (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.