Samfundsfag

Aflevering

23. september 2014 af HHansen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad betyder:
beskæftigelsesfrekvens og
fuldtidsledige
???


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af 123434

"
Faktaboks 5.1: Definition af arbejdsmarkedsbegreber

Hele populationen omfatter alle personer i den pågældende befolkningsgruppe – f.eks. alle 16-64-årige indvandrere og efterkommere i Danmark pr. 1. januar 2007.

Uden for arbejdsstyrken omfatter personer, der af forskellige årsager hverken er beskæftigede eller arbejdsløse – f.eks. førtidspensionister, personer på overgangsydelse eller selvforsørgende.

Beskæftigede defineres som personer, der udfører lønnet arbejde med en varighed af mindst én time i referenceugen ultimo november.

Arbejdsløse defineres som personer, der er uden for beskæftigelse, men er til rådighed for arbejdsmarkedet. Arbejdsstyrken defineres som summen af beskæftigede og arbejdsløse. Arbejdsløsheden defineres som antallet af arbejdsløse i pct. af arbejdsstyrken.

Erhvervsfrekvensen defineres som antallet af personer i arbejdsstyrken i pct. af hele populationen, dvs. den andel af en given befolkningsgruppe, som står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesfrekvensen defineres som antallet af beskæftigede i pct. af hele populationen, dvs. den andel af en given befolkningsgruppe, som er i beskæftigelse."

http://www.nyidanmark.dk/bibliotek/statistik/tal_og_fakta/2007/tal_og_fakta_november2007/html/chapter05.htm


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.