Matematik

min/km til km/t?

23. september 2014 af CrazyGirl1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej

Jeg har den her opgave jeg ikke kan finde ud af at løse.

Omregn 1:17 min/km til km/t?

Jeg kunne rigtig gerne tænke mig at finde ud af en måde at regne den
på og et svar på opgaven.

Hilsen CrazyGirl1999

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

Skal vi ikke bare kalde en spade for en spade.


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. september 2014 af Eksperimentalfysikeren

Start med at regne minutter:sekunder om til sekunder. Du ved så, hvor mange sekunder det tager at køre 1 km. En time er 60*60 sekunder =  3600sekunder. Dettekan du så dividere med antallet af sekunder, det tager at køre 1 km.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af Hansihh (Slettet)

Hvormange min. går op i en time, 60.

17/60=?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2014 af peter lind

min/km og km/t er helt forskellige enheder, så de kan ikke omregnes


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

(min/km)^-1=km/60min


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2014 af LeonhardEuler

#5 

1\ \left (\frac{\textup{min}}{\textup{km}} \right )^{-1}=1\ \frac{\textup{km}}{\textup{min}}\neq \frac{\textup{km}}{60\ \textup{min}}

"Skal vi ikke bare kalde en spade for en spade."


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2014 af steffenmain (Slettet)

altså, 77 min tager det at køre en kilometer.

1 kilometer divederet med 77 = 0,01298 km på et minut

(1/77)*60 min =0,779 kilometer på 60 min.....

alt det der oppe over forstår jeg ikke noget af.

hvorfor skal vi kalde en spade for en spade?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Bare ignorer indslagene fra "rocket" Thomas.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2014 af Soeffi

En bil kører en km på 1 minut og 17 sekunder, hvor mange km kører bilen på en time?

Svar: Man har brug for forholdet mellem 1 time og 1 minut og 17 sekunder. En time kan skrives som 60 minutter, mens 1 minut og 17 sekunder kan skrives som 77/60 minut = 1,283 minut. (Man kan også omskrive tiderne til sekunder.)

Distancen, som man kan køre på en time, er dermed (60/1,283) km = 46,75 km, dvs bilen kører med en hastighed af 46,75 km/t.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2014 af steffenmain (Slettet)

#7

altså, 77 min tager det at køre en kilometer.

1 kilometer divederet med 77 = 0,01298 km på et minut

(1/77)*60 min =0,779 kilometer på 60 min.....

alt det der oppe over forstår jeg ikke noget af.

hvorfor skal vi kalde en spade for en spade?

rettelse, læste det forkert. de 0,779 kilometer er på ét minut. 

alle mine minutter skal være sekunder :)

så 0,779*60 giver de 46,75 km/t


Skriv et svar til: min/km til km/t?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.