Matematik

Problemregning, procentregning.

23. september 2014 af Mikkeldk7 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg sidder virkelig og prøver på at løse en matematik-opgave, men har nu givet op..  Har siddet i snart en time sammen med min far, men vi kan ikke løse opgaven. Tænke at der måske var nogle herinde der kunne hjælpe?

Opgaven lyder:

(Isabella og Christian kan kun betale 700kr. om måneden i 12 måneder.

Undersøg, hvor stort et beløb Isabella og Christian kan låne, når renten er 2,12% pr. måned, og når beløbet skal tilbagebetales på 12 måneder.)


I må meget gerne uddybe hvordan i finder frem til hvor meget de kan låne, og evt. hvilke formler i bruger.

På forhånd tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af mathon

                                   G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

G er gælden/lånets størrelse
y er terminsydelsen
r = p/100
n er antal tilbagebetalinger

          når 1. ydelse falder 1 termin efter lånets udbetaling.


Svar #2
23. september 2014 af Mikkeldk7 (Slettet)

Kan du prøve og udfylde formlen med mine tal? Fordi når jeg gør det får jeg det til -784...

Hvor er fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af mathon

                                  G=700\cdot \frac{1-1,0212^{-12}}{0,0212}


Svar #4
23. september 2014 af Mikkeldk7 (Slettet)

Det giver -396926,4 i wordmat... Forsår virkelig intet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af mathon

Tast nu rigtigt ind:

                                           G=700\cdot \frac{\left (1-1,0212^{-12} \right )}{0,0212}


Svar #6
23. september 2014 af Mikkeldk7 (Slettet)

Nu har jeg tastet der præcis ind som du skriver det i både wordmat, computerlommeregneren og min håndholdte lommeregner og alle steder giver det altså -396926,4... Tænker at fejlen evt opstår der hvis du skriver -12? Jeg skriver bare     700*(1-1,0212-12)/0,0212 Er det forkert? Hvis det er hvordan laver jeg så det hævede minustegn og hævede 12 tal?


Svar #7
23. september 2014 af Mikkeldk7 (Slettet)

Nu fandt jeg ud af det, jeg skulle bare lave et lille ^ og så passede det hele, tusind tak for din tålmodighed og mange tak for hjælpen! :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2014 af mathon

                                  G=700\cdot \frac{\left (1-1,0212^{-12} \right )}{0,0212}=7.348,48


Skriv et svar til: Problemregning, procentregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.