Matematik

Matematik hjælp

23. september 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af, håber i vil hjælpe :) 

 


Svar #1
23. september 2014 af PortalKongen (Slettet)

Vedhæftet

Vedhæftet fil:2u14sæt03.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2014 af Soeffi

Mener du hele sættet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Opg 1 har du også kørende i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1519566

Hvad har du selv gjort ved opgaverne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2014 af Soeffi

Opgaverne handler om tangenten til en kurve. Formlen for tangenten gennem punktet (x0,f(x0)) på kurven y = f(x) er givet ved:

y=f'(x_{0})\cdot (x-x_{0})+f(x_{0})

Hvis, som i opgave 1), 

f(x)=\frac{2}{x} \;og \;x_{0}=2

Har man:

y=f'(x_{0})\cdot (x-x_{0})+f(x_{0})=

-2\cdot \frac{2}{x_{0}^{2}}\cdot (x-x_{0})+(\frac{2}{x_{0}})=

-2\cdot \frac{2}{2^{2}}\cdot (x-2)+(\frac{2}{2})=

- (x-2)+1=

3-x

Dvs. tangenten gennem (2, f(2)) for kurven til f(x) = 2/x er givet ved: y = 3 - x.


Svar #5
24. september 2014 af PortalKongen (Slettet)

Hov undskyld troede kun jeg vedhæftede den sidste opgave, som er opgave 5... Men mange tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.