Matematik

Beregn længde af side i parallelogram

23. september 2014 af Dufresne1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har brug for lidt hjælp, håber en kan hjælpe mig :)

Jeg har en opgave som lyder: I et koordinatsystem afsættes punkterne A(-2,5) B(3,5) C(5,9) D(0,9)

Beregn parallelogrammets sidelængder samt omkreds + Beregn længden af de to dirgonaler AC og BD


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt punkt-punkt-afstandsformlen.

Beregn først sidelængderne |AB| = |CD| og |BC| = |AD| . Omkredsen er summen af de fire sidelængder.

Beregn så længderne af de to diagonaler |AC| og |BD| .


Svar #2
23. september 2014 af Dufresne1 (Slettet)

Jeg er godt med på AB og CD, det er 5 da jeg har tegnet et koordinatsystem, men jeg ved ikke hvordan jeg finder længden på AD og BC?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at afstanden mellem punktet (x1,y1) og punktet (x2,y2) er

        d=\sqrt{(x_{2}-x_{1})^{2}+(y_{2}-y_{1})^{2}}


Svar #4
23. september 2014 af Dufresne1 (Slettet)

Py ha det lyder svært til en 9 kl. Elev...
Tusinde tak for hjælpen, og undskyld ulejligheden, men han må hvis have hjælp af læren i morgen :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2014 af Soeffi

Afstandsformlen er egentlig bare Pythagoras læresætning; prøv at bruge den, idet du opfatter linjestykket mellem to punkter som hypotenusen i en retvinklet trekant (forudsat linjestykket ikke er parallelt med en af akserne, hvorved afstanden giver sig selv). 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2014 af steffenmain (Slettet)

det er bare phytagoras formlen  andersen11 har skrevet, så den kan bruges i grafen, 

x2 - x1 er afstanden på x-aksen, y2 - y1 er afstanden på y-aksen. 

så har du de to sider af en ligevinklet trekant, 

har tegnet et billede :) hvis det kan hjælpe

Vedhæftet fil:phytagoras.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Gamle Pythagoras roterer vist i sin grav nu. I dit vedlagte eksempel er 7 - 3 = 4 , ikke lig med 5.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2014 af steffenmain (Slettet)

sorry, det gik lidt stærkt. :) self. er det 4. 


Svar #9
24. september 2014 af Dufresne1 (Slettet)

Super, tusinde tak for hjælpen til alle. Vi er kommet i mål med opgaven :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juli 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Beregn længde af side i parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.