Matematik

Trigonometri

23. september 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har vedhæftet en opgave. Hvordan finder jeg vinkelhalveringslinjen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af mathon

                              \cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}

                              \cos(B)=\frac{a^2+c^2-b^2}{2ac}

                              v_{B}=\frac{1}{a+c}\cdot \sqrt{ac\left ( \left ( a+c \right )^2-b^2 \right )}


Svar #2
23. september 2014 af Manu0407 (Slettet)

Hvordan ved jeg at jeg skal benytte mig af det? O.o


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2014 af mathon

Den nederste formel kender du måske ikke, så du må regne den ud med trigonometri.

                            \frac{v_B}{\sin(A)}=\frac{\left | AB \right |}{\sin\left ( A+\frac{B}{2} \right )}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2014 af Hippocampus (Slettet)

#2 

Du kan også bare benytte dig af den traditionelle sinusrelation. Svaret som #1 har skrevet er ikke en normal fremgangsmåde til disse opgaver på gymnasiet, men den er brugbar, fordi du blot kan indsætte i formlen. 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.