Dansk

Kronik - skal diskussionsdelen være sammenhængende?

27. september 2014 af Hihihihihihiihihihihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej mennesker!

Skal diskussionen være sammenhængende i en kronik?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2014 af ChemistryIsKey

Det kommer an på, hvad du mener.

En kronik opdeles gerne i 5 overordnede dele - Indledning, redegørelse, argumentationskarakteristik, diskussion og konklusion. Altså, er det ikke sædvanligt at diskutere i forskellige dele af opgaven, men kun under én samlet diskussionsdel.

Man plejer gerne i denne diskussionsdel at have 3-4 fokuseringer (måske flere eller færre, hvis det er passende for emnet og opgaven), hvor man diskuterer synspunkter (evt. dit eget eller en/flere inddragne tekster, men på en objektiv måde = Mere holdbar/troværdig argumentation, for en kronik prøver netop at overbevise læseren om, at dit synspunkt på emnet, er det rigtige) om emnet ud fra et underpunkt, der hører til emnet.

F.eks. kan du komme ud for at skrive en kronik om verdensfred. I diskussionsdelen kan du derfor eksempelvist vælge 3 fokuseringer, der beskæftiger sig med 1) Terrorisme, 2) Fordele og ulemper ved verdensfred og 3) Behovet for verdensfred. Ud fra de tre fokuseringer, er det så dit job at overbevise læseren om, at dit syn på verdensfred er det rigtige. Hvis du f.eks er for verdensfred, så pointerer man at terrorisme er en dårlig ting, og at der er et stort behov for verdensfred, samt at det vil føre fordele med sig verden over (og omvendt hvis du er mod, selvfølgelig!).

Så ja, diskussionsdelen skal være sammenhængende i den forstand, at du vælger nogle fokuspunkter (som ikke skal ligne hinanden alt for meget, da du helst vil dække en bredere del af emnet = grundig og fyldestgørende argumentation, men heller ikke være alt for langt fra hinanden, da du så vil miste den røde tråd!) og lægger vægt på dem, samtidig med at du laver forbindende overgange mellem hver fokusering, og hele tiden forsøger at vise, at netop din holdning er den rigtige! :)


Svar #2
27. september 2014 af Hihihihihihiihihihihi (Slettet)

Tusind tak for svar :) Det hjalp virkeligt, men kunne tænke mig at vide om diskussionen skal være sammenhængende i den den forstand, at man viser at man er én person der har skrevet den. Man skal jo drage både med- og modargumenter, og skal man her "lade som om" at det er to personer der diskutterer (ved at man først kommer med modargumenter, og dernæst et argumnet for), eller skal man f.eks. bruge udtryk som: "på den anden side kan der argumenteres for[..]", således at det fremstår som en diskussion med én selv?


Skriv et svar til: Kronik - skal diskussionsdelen være sammenhængende?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.