Kemi

Reaktionshastighed

28. september 2014 af Koplop (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er ved at skrive rapport om reaktionen mellem persulfationer og iodidioner, og et spørgsmål lyder "Afbild v grafisk som funktion af [I-] (en graf for hver måleserie). Hvad viser graferne? Hvilken værdi har n?

Har altså lavet nogle målinger og taget tid, men har ingen idé om hvordan jeg skal lave en graf. Startkoncentration af [I-] var i første forsøg var 0,080 M og v har jeg udregnet til 1.9*10^-5. Har også udregninger for de andre forsøg, mangler bare at kunne sætte det ind i en graf. Jeg har TI-Nspire, men aner ikke hvad jeg skal skrive i f1(x) = ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2014 af mathon

             v = - d[I-]/dt


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2014 af mathon

Undersøg om reaktionshastigheden er af 0. 1. eller 2. orden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2014 af mathon

0. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]0

1. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]1

2. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2014 af mathon

0. orden
                      [I-]t = -k·t + [I-]0

1. orden                    
                      [I-]t = [I-]0·e-kt

2. orden

                      [I-]t = [I-]0 / (1+k·[I-]·t)


Svar #5
28. september 2014 af Koplop (Slettet)

#3
0. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]0

1. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]1

2. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]2



Kan du evt forklare med ord? Forstår ikke rigtigt. Hvad er k? Og skal jeg bare putte dem i 0, 1 og 2 potens? Hvad så?

Svar #6
28. september 2014 af Koplop (Slettet)

Forstår sku ikke. Kan du ikke forklare med ord? :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2014 af mathon

#3
0. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]0

1. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]1

2. orden
                     -d[I-]/dt = k·[I-]2


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2014 af mathon

Teorien findes i alle almindeligt anvendte gymnasiale kemibøger.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

Du skal indtaste dine måledata i en graf eller tabel. Ud fra grafen (eller dine data) skal du lave en regression. Dette vil give dig din reaktionshastighed. Grafens forløb vil også fortælle dig af hvilken orden den er.


Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.