Fysik

Spændings opgave EL

29. september 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe følgende opgave an, er der en som kan hjælpe mig lidt på vej? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Hvis strømmen gennem R2 = 0, kan du jo fjerne den strømgren, som den indgår i. Det ændrer ingenting.

Du kan så nøjes med een maskeligning gennem den resterende kreds.

Opstil denne, og løs den mht. E3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Alternativt kan du se #5 i din tråd  https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1521757  og konkludere at hvis I2 = 0, må U netop være = 7V  ( så bliver  (U - E2) = 0   =>  I2 = 0 ).

Opstil knudepunktsligningen igen, og løs denne mht. E3.

Det er det, man kalder genbrug.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Kan du ikke helt forlige dig med Kirchhoff ?

Knudepunktsligning:

(E1 - U ) / ( R1 + R4 )  + (E2 - U ) / R2  - ( U - E3 ) / R3 = 0    =>    ( U = E2 = 7V )

(12 - 7 ) / ( 5 + 3 ) - ( 7 - E3 ) / 2 = 0     =>

0,625  -  3,5 = -0,5 * E3        =>

E3 = 5,75 V

I3 = (7V - 5,75V) / 2Ω = 0,625A

Tjek:  I1 = (12V - 7V) / ( 5 + 3 )Ω = 0,625A

Maskeligninger:

Der pralede jeg. Du skal opstille to ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af hesch (Slettet)

Maskeligninger:

1)    E1 - E2 - Ia*( R1+R2+R4) = 0

2)    E2 - E3 - Ib*( R2+R3) = 0

Du har så, at I2 = 0     =>      Ia + Ib = 0      =>   Ia = -Ib

hvorfor du kan omformulere:

2)   E2 - E3 + Ia * ( R2+R3 ) = 0

Løs ligninger mht.  E3   ( og Ia ).
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2014 af hesch (Slettet)

#4:   Korrektion:

Ia - Ib = 0  ( iflg. maskeretningspilene )     =>  Ia = Ib     =>

2)  E2 - E3 - Ia * ( R2+R3 ) = 0      ( omformuleret )


Skriv et svar til: Spændings opgave EL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.