Fysik

friktionskoefficient på roterende legme.

29. september 2014 af 250693 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej jeg sider med en opgave som jeg ikke han få til at give, det opgivet facit. 

jeg har vedhæftet opgaven.

jeg finder først hastigheden 

v=pi*d*n/60= 1.83 m/s

så finder jeg vinkelhastigheden 

v=r*w= 5.236 

og så finder jeg friktionskoefficient

g*μ=w^2*r= 0.977

men  den skulle give μ= 0.79


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af peter lind

Der er ikke vedhæftet nogen opgave


Svar #2
29. september 2014 af 250693 (Slettet)

så kom der lige en fil med :)

Vedhæftet fil:fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af peter lind

Det får jeg også

Du kan ikke skrive

g*μ=w^2*r= 0.977  Højre side skal være 0,977*g


Svar #4
29. september 2014 af 250693 (Slettet)

får du også de friktionskofficenten til de 0.977 

det er bare den formel jeg har brugt for at finde de også er den bare solvet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2014 af peter lind

Ja som jeg skrev i #3 jeg fik det samme resultat.

Den sidste sætning forstår jeg ikke


Skriv et svar til: friktionskoefficient på roterende legme.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.