Biologi

Osmose

29. september 2014 af nichole12 - Niveau: C-niveau

Hej folkens.. nogen der kan forklare svarene på disse spørgsmål:

1) Hvorfor bevirker sukker i marmelade at det holder sig længere?

2) Hvorfor putter man salt ved kartofler når de skal koges?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)

a) Sukker i marmelade trækker vandet ud af mikroorganismer, idet der opstår et osmotisk tryk ud af mikroorganismerne, hvorfor mikroorganismer dehydrerer og dør, og dermed sænkes mængden af nedbrydere i marmeladen.
b) Vandet uddrives af kartoffelcellerne, hvorfor kartoffelcellerne ikke lyserer og dermed ødelægges.

Svar #2
05. oktober 2014 af nichole12

Tusind tak for din tid!


Skriv et svar til: Osmose

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.