Biologi
Osmose
29. september 2014 af
nichole12
-
Niveau: C-niveau
Hej folkens.. nogen der kan forklare svarene på disse spørgsmål:
1) Hvorfor bevirker sukker i marmelade at det holder sig længere?
2) Hvorfor putter man salt ved kartofler når de skal koges?
Svar #1
01. oktober 2014 af Hippocampus (Slettet)
a) Sukker i marmelade trækker vandet ud af mikroorganismer, idet der opstår et osmotisk tryk ud af mikroorganismerne, hvorfor mikroorganismer dehydrerer og dør, og dermed sænkes mængden af nedbrydere i marmeladen.
b) Vandet uddrives af kartoffelcellerne, hvorfor kartoffelcellerne ikke lyserer og dermed ødelægges.
b) Vandet uddrives af kartoffelcellerne, hvorfor kartoffelcellerne ikke lyserer og dermed ødelægges.
Skriv et svar til: Osmose
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.