Fysik

U-værdier

29. september 2014 af BrainChild (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder således: beregn væggens varmetransmissionskoffiecenten

jeg har disse værdier: 

Teglsten bagmur 108 mm            Teglsten indvendig 0,614 W(m K)

Kuldebroafbrydelse (mineraluld) 20 mm        Mineraluld 0,037 W/(m K)

Mineraluld bortset fra udmuring 300 mm

Væggens areal er i alt 30,50 m2, og kuldebroens areal er 0,35 m2. Længden af udmuringen er 2,6 m.

Indetemperaturen er 200C, og udetemperaturen er -120C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af hesch (Slettet)

Enheden for U-værdierne:  W/(m*K) er den forkortede udgave af enheden  (W*m)/(m2*K). Så den transmitterede effekt beregnes ved  P = U * areal / tykkelse * ΔT = xxx W.  Har du fx 3 isoleringslag i din mur, beregnes den resulterende U-værdi ved: Uresult-1 = U1-1 + U2-1 + U3-1. Det er ligesom at beregne erstatningsmodstanden for tre parallelle modstande, dog skal du ved beregning af U-værdier tage hensyn til det areal de udgør af muren ( du skal vægte arealerne ).

Så opdel arealet i arealer med/uden kuldebroer, osv., og adder U-værdierne for disse delarealer.

Det er vist en noget mangelfuld forklaring, men det er også svært at forklare. Men prøv at opstille en beregning ( veldokumenteret ), så der er en "substans" at kommentere på.


Skriv et svar til: U-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.