Fysik

Find Spænding

29. september 2014 af hanshansen123456 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en seriekobling af to resistorer, hvor den ene er på 10,5 ohm og den anden 13 ohm. 

Et batteri med 9 volt er netop tilsluttet denne seriekobling.

Jeg skal finde ud af, hvad spændingen er over den første resistor, som er på 10,5 ohm.

Jeg er helt væk og vil meget gerne have hjælp.

På forhånd tak ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af mathon

Serieforbundne modstande deler spændingen i modstandstallenes forhold.


Svar #2
29. september 2014 af hanshansen123456 (Slettet)

Hvordan vil du skrive det med udregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af mathon

#2         

             R1    10,5     21
             R2     13       26
                                 47

     spænding over R1
                                      (21/47) · (9 V) = 4,02 V

.

Der er set bort fra batteriets indre modstand, som du ikke oplyser noget om.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af PeterValberg

Du skal bruge strømmen I i kredsløbet, hvilket afhænger af den samlede (totale)
modstand i kredsløbet (ved en serieforbindelse er det summen af modstandene i
det pågældende kredsløb).
Beregn den totale modstand
Beregn strømmen i kredsløbet (vha Ohm's lov)
Spændingsfaldet over en modstand (fx den første) i kredsløbet kan bestemmes
som produktet af modstandens størrelse (i Ohm) og strømmen gennem den (i Amp)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
29. september 2014 af hanshansen123456 (Slettet)

Tak, jeg tror, at jeg har forstået det meste, men hvorfor ganger du med to? Den forstår jeg ikke endnu.


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2014 af PeterValberg

#3 Flot Mathon, nu kan spørgeren bare skrive af...
     ingen tankevirksomhed nødvendig

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2014 af mathon

forholdstal er sædvanligvis hele.


Svar #8
29. september 2014 af hanshansen123456 (Slettet)

Jeg takker mange gange, Mathon ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. september 2014 af PeterValberg

#0 Når nu du alligevel har fået svaret serveret af Mathon...

∑R = R1 + R2 = 10,5 + 13 = 23,5 Ω

I = U/∑R = 9/23,5 ≈ 0,383 A (383 mA)

UR1 = I · R1 = 0,383 · 10,5 ≈ 4,02 V

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Find Spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.