Matematik

x-3y/3 – y+2x/6 =

29. september 2014 af mariechr1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

x-3y/3 – y+2x/6 =


Svar #1
29. september 2014 af mariechr1998 (Slettet)

altså det er 2 brøker 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af LeonhardEuler

Hvad går opgaven ud på og hvor opstår dit problem?


Svar #3
29. september 2014 af mariechr1998 (Slettet)

jeg ved ikke hvordan man regner den altså det øverste stykke 

hvordan får man dettil at gå op


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af PeterValberg

Sæt lige nogle parenteser, så vi kan se, om du mener:

(x-3y)/3 - (y+2)/6 = …

eller noget andet....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
29. september 2014 af mariechr1998 (Slettet)

x-3y - y+2

  3        6   

altså det er to brøker der ser sådan her ud 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2014 af PeterValberg

Forlæng brøkerne med hhv. 3 og 6
Reducér udtrykket 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
29. september 2014 af mariechr1998 (Slettet)

det ved jeg men det er den øverste del som giver mig pproblemer 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2014 af LeonhardEuler

Du forlænger en brøk a/b ved at multiplicer med samme tal t i både nævneren og tælleren   

a/b = a•t/b•t   hvor t ≠ 0

herved

(x-3y)•2/3•2 - y+2/ = (x-3y)•2 - (y+2)/6


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2014 af LeonhardEuler

#6

Det er kun nødvendigt, at forlænge den første brøk.


Svar #10
29. september 2014 af mariechr1998 (Slettet)

skal man trææke de øverste tal fra hinanden 


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2014 af LeonhardEuler

Ja. Husk at ophæve minusparentesen korrekt.


Skriv et svar til: x-3y/3 – y+2x/6 =

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.