Fysik

Stjerner - omregning og regning af afstande?

29. september 2014 af GymC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

jeg står her og skal lave min fysik opgave, men jeg kan virkelig ikke finde ud af det! 

Parallaksen til stjernen TZ Cassiopeiae er ca 1, 164 · 10−7 ?. Hvor langt væk befinder stjernen sig i km, lys °ar og parsec? 

og

Stjernen Capella har parallaksen 1,987*10-5. Den tilsyndeladende størrelsesklasse er -0,65, find stjernens absolutte størrelsesklasse.

Til den sidste opgave har jeg fået et hint, ved at jeg skal udregne afstanden til stjernen ud fra vinklen, og derefter omregne afstanden til parsec, men jeg ved bare ikke helt hvordan man gør. Det er ret så forvirrende det hele..


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

afstanden d = \frac{149,6\cdot 10^9m}{sin(\theta )}

1 pc = 3,262 ly = 3,086*1016m


Svar #2
29. september 2014 af GymC (Slettet)

Til hvilken er det svar på? altså afstanden er jo både hm, lys, år og parsec vel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

spørgsmål 1

brug formlen til at finde afstanden, θ = 1,164·10-7

Brug den nederste linie til at omregne til de forskellige størrelser


Svar #4
29. september 2014 af GymC (Slettet)

Ahhh! tusind tak for hjælpen! 
 

så jeg sætter 1,164*107 hvor der står sin(θ) altså ind i ( ) eller hvad?:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

ja

d = \frac{149,6\cdot 10^9}{sin(1,164\cdot 10^{-7})}


Svar #6
29. september 2014 af GymC (Slettet)

Ah så forstår jeg! Tusind tak for hjælpen! det har virkelig lige reddet mig haha


Svar #7
29. september 2014 af GymC (Slettet)

Hm, men hvad gør jeg når jeg får et svar der hedder 7,36378747*1019, hvordan regner jeg lige det om 


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. september 2014 af kieslich (Slettet)

7,36·1019 m. = 7,36·1016 km

7,36·1019 m/(3,086·1016m/pc) = ......    pc

........pc·3,262ly/pc  =   .......  ly


Svar #9
29. september 2014 af GymC (Slettet)

Forstår det indtil at jeg i parantesten skal dividere med pc, altså 1 eller hvad? eller hvilket tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

pc er en enhed, m går ud med m, og der er kun pc tilbage,

det resultat du får i den linie skal du sætte ind i næste linie


Skriv et svar til: Stjerner - omregning og regning af afstande?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.