Matematik

Ligning

29. september 2014 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: C-niveau


Hey, hvordan ville i løse følgende ligning:

-7*c/9*x + -3*c/y = -1

Selv får jeg det til x = (7c+21c/y)/9, hvilket vist ikke er helt rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af PeterValberg

For det første kan ligningen ikke løses entydig,
idet der er ikke mindre end 3 ubekendte
(kræver tre ligninger for at kunne løses)

Men det lader til, at du vil omskrive udtrykket til x = …

Er det tilfældet ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2014 af mathon

      \frac{-7c}{9x}+\frac{-3c}{y}=-1                  multiplicer med 9xy

       

        -7cy-3c\cdot 9x=-9xy

        -7cy=27cx-9xy

        -7cy=\left (3c-y \right )9x

          \frac{-7cy}{3c-y}=9x

           x=\frac{-7cy}{9\left (3c-y \right )}


Svar #3
29. september 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Jo, pvm, det var det jeg forsøgte - facit sagde det samme som mathon, så problemet er blevet løst

Tak for de hurtige svar til begge d'herrer :-)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.