Matematik

Statistik - betinget sandsynlighed (svært)

29. september 2014 af hann22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har vedhæftet en fil. Er meget interesseret i metoden for at løse spørgsmål b


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af peter lind

P(variabel rente mindre end m%| fast rente mindre end m%) =P(variabel rente mindre end m%|)/ P(fast rente mindre end 5%)


Svar #2
29. september 2014 af hann22 (Slettet)

#1

P(variabel rente mindre end m%| fast rente mindre end m%) =P(variabel rente mindre end m%|)/ P(fast rente mindre end 5%)

Er ikke sikker på hvad du mener. Jeg skal beregne: P(variable rente højst m | fast rente mindst m). Kunne du vise hvordan eksempelvis for m = 2%?. Eller henvise til metoden.


Svar #3
29. september 2014 af hann22 (Slettet)

Skal lige siges jeg har facit, så jeg er kun interesseret i hvordan man kommer frem til resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2014 af peter lind

Jeg er ikke sikker på hvordan den beregnes. Det eneste jeg har om opgaven er et skema.

Du har jo klaret a) nu skal du også beregne det samme for den variable rente. Derefter er det bare at foretage divisionen


Svar #5
29. september 2014 af hann22 (Slettet)

#4

Jeg er ikke sikker på hvordan den beregnes. Det eneste jeg har om opgaven er et skema.

Du har jo klaret a) nu skal du også beregne det samme for den variable rente. Derefter er det bare at foretage divisionen

Det giver ikke det korrekte svar, hvis jeg har forstået det rigtigt.

Ifølge din metode bliver resultatet for m = 3:

0,494/0,878 = 0,5626 men det korrekte svar er: 0,424


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2014 af peter lind

Jeg har ikke set hele opgaven, så jeg har ingen mulighed for at se hvad der er galt


Svar #7
30. september 2014 af hann22 (Slettet)

#6

Jeg har ikke set hele opgaven, så jeg har ingen mulighed for at se hvad der er galt

Der er ikke mere end det der er givet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2014 af peter lind

Det er der helt sikkert. Du har jo kun opgivet et skema samt at der skal findes nogle sandsynligheder


Svar #9
30. september 2014 af hann22 (Slettet)

#8

Det er der helt sikkert. Du har jo kun opgivet et skema samt at der skal findes nogle sandsynligheder

Ja. Hvad mere har man brug for? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2014 af peter lind

Hvad det drejer sig om. Kan du ikke bare vedlægge hele opgaven
 


Svar #11
30. september 2014 af hann22 (Slettet)

#10

Hvad det drejer sig om. Kan du ikke bare vedlægge hele opgaven
 

Du kan se her. Der er ikke mere.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2014 af peter lind

Det er desværre mig, der huskede forkert om formlen i #2. Tælleren skal være

P(variabel rente mindre end m% samt fast rente mindre end 5%)


Svar #13
30. september 2014 af hann22 (Slettet)

#12

Det er desværre mig, der huskede forkert om formlen i #2. Tælleren skal være

P(variabel rente mindre end m% samt fast rente mindre end 5%)

Hvorfor får du 5% fra?

Spørgsmålet lyder jo på: Sandsynligheden for den variable rente er højst m% når den faste rente er mindst m% for m = 2,3,4,5,6,7

Så fx: Beregn sandsynligheden for den variable rente er højst 2% når den faste rente er mindst 2%. Hvordan skulle den formel kunne bruges i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. september 2014 af peter lind

Det er en skrivefejl. De 5% skl være m%


Svar #15
30. september 2014 af hann22 (Slettet)

#14

Stadig i tvivl om hvad den endelig formel bliver. Kan du skrive formlen op?


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. september 2014 af peter lind

P(variabel rente mindre end m%| fast rente mindre end m%) =P(variabel rente mindre end m% samt fast rente mindre end m%) )/ P(fast rente mindre end m%)


Svar #17
30. september 2014 af hann22 (Slettet)

#16

P(variabel rente mindre end m%| fast rente mindre end m%) =P(variabel rente mindre end m% samt fast rente mindre end m%) )/ P(fast rente mindre end m%)

skal der ikke stå fast rente større end m%?


Skriv et svar til: Statistik - betinget sandsynlighed (svært)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.