Fysik

Enhed

30. september 2014 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har fået opgivet en massefylde på: 0,283 lb/in3.

Hvad er det helt præcist man foretager sig i det følgende:

ρ = f/g = 0,283/(32,2 · 12) = 7,324 · 10-4 lbs2/in4?

Hvor kommer tallene i nævneren fra? I lærebogen er der ikke skrevet enheder.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

De 32,2 er tyngdeaccelerationen

        g = 9,82 m/s2 = 32,2 ft/s2

og 12 er antallet af inches i 1 foot, så

         g = 32,2·12 in/s2 .


Svar #2
30. september 2014 af Haxxeren

#1

Er lbs2/in4 et mål for massefylde? Enheden ser lidt underlig ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor har du enhederne fra? Du angiver, at der ikke er skrevet enheder i lærebogen.

Hvad er f helt præcist? En kraft, eller en krafttæthed? Hvis ρ skal være en massefylde, må f være en krafttæthed.


Svar #4
30. september 2014 af Haxxeren

#3

Jeg ved, at: f = 0,283 lb/in3 (som i min verden kan sammenlignes med kg/m3)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men hvorfor divideres det med g for at finde en massefylde? f er vel en kraft, der her er målt i lb (pound) og derfor svarer til tyngdekraften på massen 1 lb. Derfor divideres med g for at finde massefylden i lb/in3 .

Se http://en.wikipedia.org/wiki/Pound_(force)


Svar #6
30. september 2014 af Haxxeren

#5

Det må være en fejl i lærebogen.

Så du siger, at: f = 0,283 lb (kraft i pound). Hvad er så g og ρ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2014 af Heptan

Det er blevet nævnt, at ρ er en massefylde, og at g er tyngdeaccelerationen


Skriv et svar til: Enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.