Matematik

hjælp

30. september 2014 af paaske1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej, er der nogle, com gerne vil hjælpe mig me den sidste delopgave i denne opgave?

Screen Shot 2014-09-29 at 20.58.15.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indfør et koordinatsystem med begyndelsespunkt på gulvet i 6-kantens centrum og med z-aksen pegende opad i lodret retning.

Kuglen skal anbringes symmetrisk med hensyn til højden i en af de ligebenede trekanter, der udgør det pyramideformede tag. I cylindriske (r,z)-koordinater vil denne højde gå gennem de to punkter P(0;h1+h2) og
Q(r·(√3)/2;h1) dvs punkterne (0 ; 4) og (√3 ; 2,5) . Kuglens centrum i cylindriske (r,z)-koordinater er
C((√3) - 1 ; 3).

Centrum i den cirkel, der skal skæres i taget er da skæringspunktet mellem linien gennem PQ og linien gennem C vinkelret på PQ.


Svar #2
30. september 2014 af paaske1 (Slettet)

Men hvordan kan det være at centrum ikke har tre koordinater (x,y,z)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

a) se tegning

b) D = (0,0,h1+h2), E = (r,0,0), G = (r,0,h1), H = (r*cos(pi/3), r*sin(pi/3), h1)

Planens (gennem DGH) normalvektor n = DGxDH

Vedhæftet fil:toilet.png

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.