Samfundsfag

Kriminelle lavalder

30. september 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan i komme med nogle for og imod at den kriminelle lavalder skal nedskrænkes til 12 år? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. september 2014 af toffe111 (Slettet)

Imod:

Der findes ingen empiri der underbygger at straf af midreårige har nogen positiv effekt. Derimod findes der masser af undersøgelser, der viser, at en socialpædagogisk indsats har en gavnlig effekt. Sideløbende med en helhedsorienteret indsats over for familien til det berørte barn. 

For:

Den generelle retssikkerhed. At man som forudrettet ser en konsekvens for udøver, af en ulovlig handling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2014 af 123434

Info:

Den kriminelle lavalder er 15 år i Danmark, dvs. at når man er 15 år og opefter, og begår en strafbar handling kan man straffes som en voksen. Unge kriminelle mellem 15 og 17 år må ikke sidde i fængsel sammen med voksne, men der er særlige institutioner for disse. Hvis et barn er under den kriminelle lavalder, kan det ikke dømmes, uanset hvor grov lovovertrædelse h*n har begået. Hvis f.eks. en 13-årig stjæler fra en butik, kan h*n ikke få en dom for tyveri eller blive pålagt en bøde. I stedet er det de sociale myndigheder, som må hjælpe til.

Imod:

Børn er ikke fuldt udviklede, og de forstår ikke konsekvenserne af deres handlinger på samme måde som voksne. Børn kan også tage skade af at sidde i fængsel med voksne, og i mange tilfælde vil de blive mere kriminelle.


Skriv et svar til: Kriminelle lavalder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.