Matematik

|a+b|≤|a|+|b|

30. september 2014 af Matematikhjælpplease (Slettet) - Niveau: A-niveau

Skal vise hvorfor det her er sandt med alle reelle tal. hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

Begge sider er ikke negative, så kvadrer på begge sider


Svar #2
30. september 2014 af Matematikhjælpplease (Slettet)

men et reelt tal kan også være negativt, ellers ville der stå |a+b|=|a|+|b| istedet for |a+b|≤|a|+|b|


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

nemlig, men det ses også hvis du følger #1


Svar #4
30. september 2014 af Matematikhjælpplease (Slettet)

opstil en formel for på den made jeg kvadrere på giver det ingen mening


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

(|a+b|)2 = (|a|+|b|)2   <=>   (a+b)2 = (|a| + |b|)2      Udregn og sammemlign leddene


Skriv et svar til: |a+b|≤|a|+|b|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.