Matematik

V(x)=b*x^a

30. september 2014 af Christian82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med at finde forskriften for V?

V(x) betegner rumfanget målt i cm^3 af karaflen og x betegner højden målt i cm.

i tabellen vises det at højden er 5, 10, 15, 20, 25, 30

og rumfanget målt i cm^3 er 20, 157, 530, 1256, 2453, 4239

Håber der er nogen der kan hjælpe mig. På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af mathon

 Foretag potensregression på dine DATA.


Svar #2
30. september 2014 af Christian82 (Slettet)

Okay. Er det noget du kan uddybe? Så jeg har nogle værktøjer jeg kan bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af PeterValberg

#2  fx Excel, TI-89, TI-nspire, WordMat

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2014 af PeterValberg

Eksempel på potensregression i TI-nspire [ LINK ]

med Excel og Maple [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. september 2014 af Christian82 (Slettet)

Mange tak.

Svar #6
30. september 2014 af Christian82 (Slettet)

Nu har jeg lagt mine tal igennem excel. Hvordan finder jeg så forskriften på V? Har fået y=0,1616x^2,9905 og R^2=1

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2014 af PeterValberg

Du har fået forskriften:   

y=0,1616x^2,9905

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
30. september 2014 af Christian82 (Slettet)

Mange tak Peter. Jeg skal bestemme højden af en karaffel der skal kunne rumme 2000 cm^3. Skal jeg så bare skrive 2000=0,1616x^2,9905? Også isoler x?

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2014 af PeterValberg

ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #10
30. september 2014 af Christian82 (Slettet)

Kan ikke finde en Formel på at isolere x. Nogen der ligger inde med den?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2014 af PeterValberg

2000=0,1616·x2,9905
2000/0,1616 = x2,9905

x=\sqrt[2,9905]{\frac{2000}{0,1616}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. september 2014 af mathon

#11
           Roduddragning er kun defineret med hel og positiv rodeksponent.

                            x^{\frac{1}{n}} er kun identisk med \sqrt[n]{x}  , når n\in \mathbb{N}


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2014 af PeterValberg

fair nok :-)
det gik vist lige hurtig nok i #11

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. september 2014 af PeterValberg

Rettelse til #11

x=\left(\frac{2000}{0,1616} \right )^{\tfrac{1}{2,9905}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #15
30. september 2014 af Christian82 (Slettet)

Hvordan skriver man det ind i computeren og hvordan regner mand det ud med excel eller lommeregner?

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. september 2014 af SuneChr

\left ( \frac{2000}{0,1616} \right )^{\frac{1}{2,9905}}=\sqrt[5981]{\left ( \frac{1250000}{101} \right )^{2000}}


Brugbart svar (0)

Svar #17
30. september 2014 af mathon

#16
              Den påståede identitet er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. september 2014 af SuneChr

# 17
Det er ingen påstand. Det er en udregning.
Hvori består uoverensstemmelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #19
30. september 2014 af PeterValberg

#15 På lommeregner:

(2000/0,1616)^(1/0,9905)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #20
30. september 2014 af PeterValberg

#19
Ups, - der "smuttede" et 2-tal...
Jeg mente:

(2000/0,1616)^(1/2,9905)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: V(x)=b*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.