Fysik

HJÆLP FORMEL

30. september 2014 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har udført et forsøg med en kugle på skråplan og en gummibold i frit fald. Jeg skal beregne tyngdeaccelerationen, men ved ikke hvilken formel der skal bruges ?

Nogen der kan hjælpe

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af mathon

                Frit fald uden luftmodstand
                                                                        g=\frac{2\Delta h}{t^2}

                

               På glat skråplan uden gnidning     
                                                                       a=\frac{2\Delta s}{t^2}          \Delta s=\frac{\Delta h}{\sin(\alpha )}


Svar #2
30. september 2014 af sumia9 (Slettet)

Tak for hjælpen. Kan I hjælpe med "Ren rulning af kugle på fladt skråplan" i det vedhæftede dokument
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Min skærm har lidt svært ved at stå på højkant  ( dit vedhæftede billede ).

Men Ekin for en rullende kugle = ½*m*v2 + ½*J*ω2.

Energiens bevarelse:  Epot + Ekin = en konstant.  Altså det er som den med at kaste en bold op i luften.

J = kuglens inertimoment.  ω = kuglens vinkelhastighed.


Skriv et svar til: HJÆLP FORMEL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.