Matematik

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til denne opgave.
Håber i kan hjælpe! :-)

En funktion f er bestemt ved

f(x)=3x^2 -6x+12

Grafen for f er en parabel.

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af PeterValberg

Toppunktet for parablen y = ax2 + bx + c kan bestemmes som:

T_p\left(\frac{-b}{2a}\,,\frac{-d}{4a} \right )

hvor diskriminanten d=b^2-4ac

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Men hvad skal jeg sætte ind hvor? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af PeterValberg

I dit tilfælde er:

a = 3
b = -6
c = 12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2014 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 12, 13, 14 (talt fra oven) på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Vil du sætte dem ind og forklare? Så jeg kan se skridt for skridt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2014 af PeterValberg

#5 se nu video først (jf. #4)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Er det her rigtigt? :-)

(billede)


Brugbart svar (3)

Svar #8
30. september 2014 af PeterValberg

Ja

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2022 af Metteniebuhr

Hvor kommer 9 tallet fra f(1) formlen (+9) ??


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.