Matematik

Bestem f'(x)

30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjææææælp :-)

En funktion f er bestemt ved

f(x)=5x^3+9x^2-7x+40

Bestem f'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af mathon

     \left (5x^3+9x^2-7x+40 \right ){\, }'=\left (5x^3 \right ){\, }'+\left (9x^2 \right ){\, }'-\left (7x \right ){\, }'+\left (40\cdot x^0 \right ){\, }'

                                    Benyt
                                                             (k·xn) ' = k·n·xn-1    for hvert led


Svar #2
30. september 2014 af amalieejlertsen (Slettet)

Vil du regne den ud for mig og forklare skridt for skridt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af mathon

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \left (5x^3 \right ){\, }'+\left (9x^2 \right ){\, }'-\left (7x \right ){\, }'+\left (40\cdot x^0 \right ){\, }'=5\cdot 3\cdot x^{3-1}+9\cdot 2\cdot x^{2-1}-7\cdot 1\cdot x^{1-1}+40\cdot {\color{Red} \mathbf0}\cdot x^{0-1}


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.