Fysik

Masse og acceleration - Meget let

30. september 2014 af Sabrina3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er dette rigtigt:

"Jo større masse, jo større accelerationen"? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af hesch (Slettet)

Nej, ikke ved en given kraft:

F = m * a      =>

a = F / m


Svar #2
30. september 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Ok, tak. 

Kan du forklare mig, hvorfor gravitationskraften mellem mars og solen er højere end gravitationskraften mellem mars og jorden? Er ikke sikker men er dettte rigtigt: Jo større masse, jo større gravitationskraft. (Solen er nemlig tungere end jorden, hvilket betyder at kraften mellen solen og mars er større....) 

Hvilken sammenhæng er der mellem kraft og afstand?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:   Jeg kan ikke huske det, men det er noget med:

F = G * (m1 * m2 ) / r2

G er en gravitationskonstant.

m1,m2 er to masser ( mars/sol ).

r er afstanden mellem deres massecentre.

Prøv at slå det op.


Svar #4
30. september 2014 af Sabrina3 (Slettet)

Ok, tak for hjælpen


Skriv et svar til: Masse og acceleration - Meget let

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.