Matematik

Differentialregning og reduktion

30. september 2014 af lisa1458 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder og forsøger at lave en matematik aflevering og kan simpelthen ikke komme videre :-(

Opgaven lyder: Reducer brøken f(x_o+h)−f(x_o)/h med funktionen f(x) = 2x^2 + 2x + 2
Kan simpelthen ikke finde ud af havd det er jeg skal :-( Håber der er nogle der kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af SuneChr

Man har jo, at
f (x0 + h) = 2(x0 + h)2 + 2(x0 + h) + 2
og
f (x0) = 2x02 + 2x0 + 2
Reducér tælleren
Dividér det reducerede udtryk med h
Lad h gå mod 0.


Svar #2
01. oktober 2014 af lisa1458 (Slettet)

Mange tak det hjalp meget :-)


Skriv et svar til: Differentialregning og reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.