Fysik

friktionskoefficient på roterende legme.

30. september 2014 af 250693 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej jeg sider med en opgave som jeg ikke han få til at give, det opgivet facit. håber der er en der kan gennemskue fejlen :)

jeg har vedhæftet opgaven.

jeg finder først hastigheden 

v=pi*d*n/60= 1.83 m/s

så finder jeg vinkelhastigheden 

v=r*w= 5.236 

og så finder jeg friktionskoefficient

g*μ=w^2*r= hvilket jeg får til  0.977

men  den skulle give μ= 0.79

Vedhæftet fil: fysik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2014 af Jerslev

#0: Af Newtons love fås, at gnidningskraften skal være mindst lige så stor som centripetalkraften.

F_gnid = F_cen <=> m*g*my = m * v * v / R <=> my = v*v/(R*g) = 0.97

Kan det tænkes, at der er byttet rundt på cifre i facit?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
30. september 2014 af 250693 (Slettet)

det kunne godt være, at det var fejlen:) jeg vil lige prøve, at høre min lære imorgen :)


Skriv et svar til: friktionskoefficient på roterende legme.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.