Matematik

Vektor Hjælp!

30. september 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

Mangler noget hjælp her

\vec{a}=\binom{1}{3}, \vec{b}=\binom{4}{-2}, \vec{c}=\binom{3}{-19}

Bestem tallene s og t, således at s*vektor a + t*vektor b = vektor c

På forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af PeterValberg

du skal altså løse:

c = s·a + t·b

hvilket, med koordinater, er:

\binom{3}{-19}=s\cdot\binom{1}{3}+t\cdot\binom{4}{-2}

"delt" i to ligninger, har du:

   3 = s + 4t
-19 = 3s - 2t 

Løs som to ligninger med to ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2014 af mathon

                  s\cdot \begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 4\\-2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\-19 \end{pmatrix}

hvoraf
                 s+4t=3
                 3s-2t=-19

                


Svar #3
30. september 2014 af Eliasz

Dvs at

s = -5 og t = 2

passer det??


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2014 af PeterValberg

#3 det kan du let selv kontrollere ved at indsætte de fundne værdier
     og se, om det passer, - ingen grund til, at vi skal gøre det for dig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. september 2014 af Eliasz

Jo det passer så

tak :-)


Skriv et svar til: Vektor Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.