Matematik

Polynomium ved indsættelse af z = x^2

30. september 2014 af ChristinaJacobsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 
Jeg er igang med at lave en matematik aflevering og finde nulpunkterne for liningen = x^4 - 3x^2 + 2x^2 ved indsættelse af z = x^2.
 

Jeg er kommet frem til 2 nulpunkter ved følgende beregning:

z^2 - 3z + 2z

Diskriminent: 
D = -(-3)±√1  /  2*1
 = x1 = 2
    x2 = 1

√2 = 1,41
√1 = 1

Nulpunkterne er derfor 1,41 og 1.


Mit spørgsmål er derfor om dette er rigtig udregnet og om det kan passe der kun er 2 nulpunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af Soeffi

Mener du ligningen 0 = x- x?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2014 af peter lind

Du har formodentli skrevet galt i din ligning. Det sidste led skal være 2 ikke 2x2. Desuden skal der stå et =0

Er dette korrekt er dine udregninger også korekte men du får til sidst

x=±√2 v x = ±1


Skriv et svar til: Polynomium ved indsættelse af z = x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.