Matematik

Cirkler og tangenter

30. september 2014 af emilowich (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med opgave 6, a). i den vedhæftede fil??? :)

Vedhæftet fil: Blæk 4 3vy.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af kieslich (Slettet)

sæt x =4 ind i cirklens ligning, og løs den så får du de to y-værdier til skæringspunkterne. Den ene er 2.

så et røringspunkt er P(4,2).  Find vektoren CP  (C er cirklens centrum).

tangenten har nu parameterfremstillingen m: \binom{x}{y} = P + t*\hat{CP}   der er hat på CP

Løs nu P + t*\hat{CP} = \binom{x}{-2}    Tegn så kan du se hvorfor      Dit (x,-2) er skæringspunktet


Svar #2
01. oktober 2014 af emilowich (Slettet)

Hvad gør jeg galt i mine beregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

\overrightarrow{CP} = \overrightarrow{OP}-\overrightarrow{OC}\\ = \binom{4}{2}-\binom{1}{-2}=\binom{4-1}{2-(-2)}=\binom{3}{4}
 


Skriv et svar til: Cirkler og tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.