Matematik

Differentialregning HJÆLP

30. september 2014 af GTuurk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan hjælpe med de 2 opgaver?

Bestem løsningen til hver af differentialligningerne:

a)     f′(x)=2 med begyndelsesbetingelsen: Grafen for f skal gå gennem punktet P(1,2).
b) f′(x)=4x+3 med begyndelsesbetingelsen: Grafen for f skal gå gennem punktet P(0,8).


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af mathon

  a)
                  f(x)=\int 2dx=2x+k

                  f(1)=2\cdot 1+\mathbf{\color{Red} k} = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2014 af mathon

b)

                f(x)=\int \left (4x+3 \right )dx=2x^2+3x+k

                f(0)=2\cdot 0^2+3\cdot 0+\mathbf {\color{Red} k}=8


Svar #3
30. september 2014 af GTuurk (Slettet)

er = 8, punktet 8?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2014 af mathon

               f(0)=8


Svar #5
30. september 2014 af GTuurk (Slettet)

Hvorfor f(0)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2014 af mathon

At punktet P(0,8) = (0;f(0)) ligger på grafen med ligningen
                    f(x) = 2x2 + 3x + k
    betyder
    at
                    f(0) = 8 =  2x2 + 3x + k
 


Skriv et svar til: Differentialregning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.