Matematik

Funktionstilvækst??

30. september 2014 af Directionerftw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har jeg lavet opgaven korrekt? ( den er vedhæftet ) 

Vedhæftet fil: funktionstilvækst.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af AskTheAfghan

Du har ikke bestemt f(3) og f(3 + h) korrekt. Betragt funktionen f(x) = 2x- x.

Beregn f(3) = 2·32 - 3, og f(3 + h) = 2·(3 + h)2 - 3 = 2·(32 + h2 + 6h) - 3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Dit udtryk for f(3+h) er nu heller ikke korrekt. Der er givet funktionen f(x) = 2x2 - x , ud fra x0 = 3 .

Så er   f(x0 + h) = f(3 + h) = 2·(3+h)2 - (3 + h) og dermed

        f(x0 + h) - f(x0) = f(3 + h) - f(3) = 2·(3+h)2 - (3 + h) - (2·32 - 3)

                                                         = 2·( (3+h)2 - 32 ) - (3+h - 3)

                                                         = 2·(3+h+3)·(3+h-3) - h

                                                         = 2·(6 + h)·h - h

                                                         = (12 + 2h - 1)·h

                                                         = (11 + 2h)·h


Skriv et svar til: Funktionstilvækst??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.