Matematik

Fysik/matematik - isoler Ls og division?

01. oktober 2014 af 01010111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har et regnestykke der ser nogenlunde sådan her ud

Ls =                   0,197 kg * (24,3-16,7 C) - 0,016 kg * 16,7 C
    4186 J/kg *                      / 0,016 kg
 

men jeg ved ikke hvordan jeg taster det ind på lommeregneren


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2014 af Heptan

Det kommer an på din lommeregner. Parenteser vil hjælpe rigtig meget.

Ls =  4186 J/kg * (0,197 kg * (24,3-16,7 C) - 0,016 kg * 16,7 C)/(0,016 kg)

Hvis du har en primitiv lommeregner, så beregn de inderste parenteser først, derefter de næste osv.


Svar #2
01. oktober 2014 af 01010111 (Slettet)

Kan det passe at det giver 321.798,75 J? Eller har jeg regnet forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

Hvis Heptans opstilling er den rigtige, så har du regnet rigtigt

Enheden er dog ikke rigtig   ifølge opstillingen bliver enheden J*C,   jeg tror det er 4186J/(kg*C)


Svar #4
01. oktober 2014 af 01010111 (Slettet)

Jo, du har ret. =D Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2014 af Heptan

Det er håbløst at regne ud. Der må istedet være tale om

Ls =  4186 J/kg * (0,197 kg * (24,3 C-16,7 C) - 0,016 kg * 16,7 C)/(0,016 kg)

Dette giver 321.798,75 \frac{J\cdot C}{kg}.

Bemærk enheden


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af kieslich (Slettet)

Jeg tror det er en smeltevarme der forsøges udregnet, så er det 4186J/(kg*grad) og resultatet bliver

321,8 J/kg


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2014 af Heptan

Så er der jo slet ikke tale om Coulumb, men istedet Co. Nu giver det meget mere mening


Skriv et svar til: Fysik/matematik - isoler Ls og division?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.